Αφίσες – Δράσεις – Κείμενα

Απλήρωτη Πρακτική Άσκηση, προθάλαμος για τον εργασιακό μεσαίωνα

Για αυτούς τους λόγους αποφασίσαμε να καλέσουμε σε συνέλευση φοιτητ(ρι)ών στο τμήμα της Ιχθυολογίας, εξωθεσμικά και χωρίς συνεργασίες με φοιτητικές παρατάξεις. Στόχος μας ήταν εξ αρχής να συζητηθεί το πρόβλημα από τα ίδια τα άτομα που πλήττονται άμεσα μέσα από οριζόντιες διαδικασίες, αλλά και η άμεση συλλογική διεκδίκηση της πληρωμής μας στο σύνολό της, που κράτος και πανεπιστήμιο αποφάσισαν αυταρχικά να μας στερήσουν και να εκμεταλλευτούν. Ως Ανθός Ελευθεριακό Φοιτητικό σχήμα συμμετέχουμε και στηρίζουμε στις οριζόντιες διαδικασίες γύρω από το θέμα της απλήρωτης πρακτικής, χωρίς να προσπαθούμε να ηγεμονεύσουμε ως πεφωτισμένη πολιτική πρωτοπορία ή καθοδήγηση. Θεωρούμε αναγκαία την συμμετοχή των φοιτητ(ρι)ών στην συνέλευση της Πρωτοβουλίας Φοιτητών Ιχθυολογίας και την αντίστοιχη κινητοποίηση – συνελεύσεις σε άλλα τμήματα του Π.Θ., μέσα από οριζόντιες και ακηδεμόνευτες διαδικασίες για την διεκδίκηση των αναγκών μας, για να σταματήσουμε να ανεχόμαστε όσους παίζουν με τις σπουδές και τις ζωές μας … (Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση εδώ Απλήρωτη Πρακτική άσκηση, προθάλαμος για τον εργασιακό μεσαίωνα  )

Πανεπιστήμιο για τις επιχειρήσεις και όχι για τις ανάγκες μας

Αυτό που βιώνουμε σπουδάζοντας σήμερα είναι ότι στα πανεπιστήμια εντατικοποιούνται οι ταξικοί αποκλεισμοί και το καθεστώς  ελέγχου των πολιτικών ελευθεριών…Πλέον και επίσημα τα πανεπιστήμια λειτουργούνε ως Ανώνυμες Εταιρίες (με συγκέντρωση κεφαλαίου ακίνητης και κινητής περιουσίας) και οι σπουδές μας δεν έχουνε σκοπό τη γνώση αλλά τη δημιουργία ευέλικτου και ειδικευμένου εργασιακού δυναμικού, που θα καλύπτει τις ανάγκες της οικονομίας της αγοράς. Η είσοδος των εταιρειών μέσω της χρηματοδότησης ερευνητικών προγραμμάτων (δηλαδή η απλήρωτη εργασία των φοιτητ.ρι.ών) που εξυπηρετούν τις ανάγκες τους, μονάδων επιχειρηματικότητας και καινοτομίας, επαγγελματικών συμβούλων επικυρώνει αυτή τη λειτουργία του πανεπιστημίου, δηλαδή αυτή που λειτουργεί προς όφελος του κεφαλαίου και όχι των αναγκών μας. (Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση εδώ: Πανεπιστήμιο για τις επιχειρήσεις και όχι για τις ανάγκες μας )

Για την στοχοποίησή μας από ένα ακαδημαϊκό φασιστοειδές

Την Κυριακή το βράδυ 15/10 πραγματοποιήσαμε παρεμβάσεις με σπρέυ σε σχολές και τη λέσχη σίτισης του Π.Θ. σχετικά με την διακοπή διανομής δωρεάν συγγραμμάτων από τον Εύδοξο. Εντός του χώρου των Πολυτεχνικών Σχολών κρατικός υπαλληλίσκος που κρυβόταν στο σκοτάδι άρχισε να μας προσεγγίζει βιντεοσκοπώντας μας με το κινητό του ενώ παράλληλα μας απειλούσε ότι αν δεν φύγουμε θα καλέσει την «ασφάλεια». Φαίνεται έντονα η επιθυμία παραβίασης του ασύλου από τις φασιστοειδείς λογικές του νεοφιλελευθερισμού που βρωμίζουν τους πανεπιστημιακούς μας χώρους. Κατά την αποχώρησή μας στο τέλος της δράσης μας συνέχιζε να ακολουθεί βιντεοσκοπώντας μας μέχρι την πύλη της εξόδου των Πολυτεχνείων. Όταν διατηρώντας την ψυχραιμία μας «τον ενημερώσαμε» …(η συνέχεια εδώ: Για την στοχοποίησή μας από ένα ακαδημαϊκό φασιστοειδές

Καμιά Ανοχή σε όσους παίζουν με τις ζωές μας – Οι σπουδές μας δεν είναι το παιχνίδι σας

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Παρέμβαση με πανό, σπρέυ και μοίρασμα κειμένων σε σχολές και στη Λέσχη Σίτισης του Π.Θ. στο Βόλο σχετικά με την πρόσφατη ιστορία της διακοπής δωρεάν διανομής συγγραμμάτων από τον Εύδοξο.

Το κείμενο της παρέμβασης: Καμιά Ανοχή σε όσους παίζουν με τις ζωές μας Οι σπουδές μας δεν είναι το παιχνίδι σας

Καφενείο – Συζήτηση: Ο σεξισμός στο πανεπιστήμιο

Την Δευτέρα 26 Ιουνίου στις 6 μ.μ. πίνουμε καφέ στα Πλατάνια της Αρχιτεκτονικής και συζητάμε προβληματισμούς, ιδέες και προτάσεις πάνω σε ζητήματα σεξισμού στο πανεπιστήμιο και στις ζωές μας.

afisa

Εκδήλωση – συζήτηση: Ο σεξισμός στο πανεπιστήμιο

afisa - Αντίγραφο

Εκδήλωση – συζήτηση_Ο σεξισμός στο πανεπιστήμιο

Οι 2 εισηγήσεις – Ο σεξισμός στο πανεπιστήμιο

Αντιεκλογικό αφισάκι για τις φοιτητικές εκλογές 17 Μάη 2017

αφισα

Advertisements

Δημιουργήστε ένα δωρεάν ιστότοπο ή ιστολόγιο στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: